P-pillen kan få deg til å velge kjedelige menn

En av følgene av p-pillen er at kvinner skifter seksuelle preferanser. I stedet for å velge seg en sexy partner, velger de oftere heller en kjedelig og trygg mann. Det viser en studie foretatt av antropolog Alexandra Alvergneved University of Sheffield, publisert i Trends in Ecology and Evolution.

Årsaken til at kvinner velger annerledes er ifølge studien at p-pillene endrer hormonbalansen. De naturlige hormonsvingningene uteblir. En kvinne som har en naturlig syklus, får en hormontopp ved eggløsning og blir da mer interessert i sex. Og da velger hun den mest sexy mannen hun kan finne.

Kvinner som tar p-piller og dermed ikke har naturlig syklus, og velger andre typer menn. Det viser forsøk hvor kvinner blir vist fotografier av ulik mannstyper. De av kvinnene som bruker p-piller er mindre interessert i de utpreget maskuline ”macho”-mennene og foretrekker heller de som ser snille og greie ut.

Kvinner som har naturlig syklus foretrekker også lettere menn som har større genetisk forskjell til egne arveanlegg. Dette kan, mener forskere, har betydning for hvor menneskeheten utvikler seg på svært lang sikt. Hvis man får barn med en partner med lignende arveanlegg, øker risikoen for at avkommet skal få nedarvede sykdommer.

Tidligere forskning viser at også menn reagerer på hvor kvinner er i sin menstruasjonssyklus. Menn synes jevnt over at kvinner som er midt i syklusen, rundt eggløsning, er mest tiltrekkende. Når kvinner har eggløsning ser de bedre ut – blant annet får de mer symmetriske ansikter – og de kler seg gjerne mer sexy.


Hormonfrie prevensjonsmidler
PFC-ComputerEn PFC Computer beregner de fruktbare dagene med en sikkerhet på 99,3%. Den registerer din syklus og gir deg svar pa hvilke dager du kan bli gravid. Den høye sikkerheten er medisinsk dokumentert og vist i praksis over mange år. Temperatur og tidspunkt for menstruasjon lagres i PFCen og brukes til kartlegging av brukerens syklus. PFCen registrerer variasjoner i syklusen og tar høyde for disse slik at sikkerheten ivaretas. Les mer om PFC Computer

Kobberspiral
Kondom
Pessar
NFP -Naturlig Familieplanlegging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *