Nexplanon P-stav

P-staven Nexplanon er et enkelt og fleksibelt P-stav implantat på 4 cm x 2mm som inneholder 68mg av et syntetisk gestagen ved navn etonogestrel. P-staven Nexplanon inneholder ikke østrogen. Nexplanon er designet for å settes inn med lokal bedøvelse rett under overarmen. P-Implantatet frigjør ca 40 microgram av etonogestrel per dag som hemmer eggløsningen ved å undertrykke LH-stigningen, øker viskositet cervical mucus, redusere sperm penetrering og motilitet, og sørger for effektiv prevensjon i 3 år.

Menstruasjonsblødningene kan være uregelmessige eller utebli helt ved bruk av Nexplanon. Uregelmessige blødninger er ikke et tegn på at den preventive beskyttelsen av p-staven er nedsatt. Vanligvis er det ikke nødvendig å foreta seg noe. Dersom blødningen imidlertid blir kraftig eller forlenget, bør du snakke med legen din.

Hva er Nexplanon P-stav?

P-staven Nexplanon er en 4 centimeter lang og 2 millimeter tykk, bøyelig plaststav som blir plassert inn under huden på overarmen. Nexplanon virker ved å hemme eggløsningene og påvirke sekretet i livmorhalsen slik at det blir mindre gjennomtrengelig for spermier. P-staven bør hos de fleste skiftes hvert tredje år. Dersom man er overvektig, kan legen anbefale å bytte den ut tidligere.

P-stav Nexplanon er ikke hormonfri prevensjon. Du finner oversikt over hormonfrie prevensjonsmidler nederst i denne artikkelen.

P-staven Nexplanon er et prevensjonsimplantat som er forhåndsladet i en engangsapplikator. Implantatet er en liten, myk, bøyelig plaststav, 4 cm lang og 2 mm i diameter, som inneholder 68 mg av virkestoffet etonogestrel. Applikatoren gjør det mulig for helsepersonell å sette inn implantatet like under huden på overarmen din. Etonogestrel er et syntetisk kvinnelig hormon som ligner progesteron. En liten mengde av etonogestrel blir kontinuerlig frigjort til blodomløpet. Selve implantatet er laget av etylenvinylacetat ko-polymer, en plastforbindelse som ikke vil løse seg opp i kroppen. Det inneholder også en liten mengde bariumsulfat som gjør det synlig under røntgenstråling.

P-staven Nexplanon

Hvordan bruke Nexplanon?

Kvinner som ønsker Nexplanon må først ta kontakt med fastlegen. Det koster ca 1.250,- for implantatet, men det kommer i tillegg også vanlig pris for konsultasjon og behandling.

Nexplanon består av en plaststav som har varighet på 3 år og ved fjerning må lege kontaktes. Klikk for laste ned brukerveiledning Nexplanon P-stav

Hvor sikkert er Nexplanon P-stav?

Nexplanon P-stav beskytter mot graviditet med 99,9 % sikkerhet i 3 år fra den er satt inn.

Bivirkninger Nexplanon P-stav?

Ved å bruke Nexplanon P-pille kan føre til økt risiko for blodpropp, og dermed skal ikke brukes av kvinner som har hatt blodpropp eller er kan bli disponert for dette arvelig. P-implantatet bør heller ikke brukes av personer som har alvorlig lever -sykdom eller visse typer kreftsvulster. I tillegg, er det mulig at Nexplanon kan ha innvirkning på glukosetoleransen til diabetikere, og dermed må blodsukkerkontroll bli regelmessig gjennomført.

– Hodepine
– Tretthet
– Kviser
– Vektendring
– Nedsatt sexlyst
– Blødningsforstyrrelser
– Nedstemthet
– Humørsvingninger


Hormonfrie prevensjonsmidler
PFC-ComputerEn PFC Computer beregner de fruktbare dagene med en sikkerhet på 99,3%. Den registerer din syklus og gir deg svar pa hvilke dager du kan bli gravid. Den høye sikkerheten er medisinsk dokumentert og vist i praksis over mange år. Temperatur og tidspunkt for menstruasjon lagres i PFCen og brukes til kartlegging av brukerens syklus. PFCen registrerer variasjoner i syklusen og tar høyde for disse slik at sikkerheten ivaretas. Les mer om PFC Computer

Kobberspiral
Kondom
Pessar
NFP -Naturlig Familieplanlegging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *