Hvordan slutte med p-piller

Hvordan slutte på P-piller

Hvordan slutte med P-piller. Enten du vil bli gravid, eller bare fordi du ikke trenger det akkurat nå, er du sannsynligvis nysgjerrig på eventuelle endringer som kan komme med å bli p-pillefri. Vi skal her ta for oss hva som skjer med kroppen når du slutter med p-piller og annen hormonell prevensjon.

P-pillen kan ha alvorlige bivirkninger som blodpropp, lungeemboli, hjerneslag og godartet leversvulst. Det stiller noen kvinner i en spesiell risikogruppe, og disse frarådes fra å bruke p-pillen, da anbefales det å bruke et annet prevensjonsmiddel. Les om når du ikke bør gå på p-piller, samt hvilke alternativer av hormonfri prevensjon som finnes.

Hva skjer med kroppen når du slutter med p-piller

Vi har snakket med noen eksperter for å finne ut hvordan det er å slutte med hormonell prevensjon og hvordan dette kan påvirke kroppen din. Husk at disse symptomene varierer fra kvinne til kvinne.

1. Du kan oppleve tyngre perioder

Mange kvinner går på p-piller fordi det er kjent for å holde en PMS`en i sjakk. Så hvis du led av kramper og uforutsigbare mens perioder før du startet med p-pillen, kan du regne med at de vil komme tilbake når du slutter å ta det. Det er fordi pillen gir forhøyede nivåer av progesteron og østrogen, og stopper kroppen din fra a få eggløsning.

2. Du går ned i vekt

En av tre kvinner går ned i vekt når de slutter med p-pillen og annen hormonell prevensjon. Det er kjent at p-piller og annen hormonell prevensjon kan gi vektøkning.

3. Kroppen din vil produsere mer utflod

Fordi p-pillen undertrykker kroppens evne til eggløsning, vil du vanligvis produsere mindre vaginale sekreter. Du produserer mer utflod når du har eggløsning fordi det er kroppens måte å naturlig å tilrettelegge for graviditet. Du vil merke at du blir mer fuktighet særlig rundt eggløsning.

4. Sexlysten kommer tilbake

Sluttet med p-piller
En av de største klager mange kvinner har om p-piller er at den gir nedsatt sexlyst. Kvinner har et lavere testosteronnivå på p-piller, og fordi de ikke har eggløsning, kan det påvirke deres sexlyst. Mange opplever også vaginal tørrhet på med hormonell prevensjon. Dette er plager som vil forsvinne så snart du slutter med p-piller.

5. Du kan føle og se eggløsningen

For mange kvinner er eggløsning en ganske opplagt forekomst som skjer hver måned når de ikke bruker p-piller. Det kan føles som et stikk av ubehag i noen timer, gi økt vaginal sekret som er glatt og klar, og en kan også føle seg ekstra opphisset. Faktisk er disse er alle klare tegn som kvinner ser etter om de prøver å bli gravid.

6. Du kan bli gravid umiddelbart

Når du slutter med p-piller og annen hormonell prevensjon kan du bli gravid nesten umiddelbart. Men for mange er dette en prosess som kan ta opp til seks måneder innen din syklus er tilbake til normalen. Har du brukt p-piller i mange år vil det kunne ta tid innen du klarer å bli gravid.

7. Du blir mer i harmoni med kroppen din

Ved å lytte til tegn som kroppen din har å gi deg om din fruktbarhet, og ikke stole på en eksterne kilder, vil dette styrke din evne til å høre på kroppen generelt. Du kan føle kroppens signaler bedre, som sult, opphisselse, tretthet og din “magefølelse” eller intuisjon.

8. Sunnere og sexy

hvordan slutte med p-piller
Uten hormoner fra hormonelle prevensjonsmidler vil du føle deg bedre, sunnere, og ikke minst mer sexy. Har du brukt p-piller eller andre hormonelle prevensjonsmidler og opplevd redusert sexlyst, kan du være sikker på at lysten vil komme tilbake og du vil føle deg mer sexy enn på lenge.

9. Du vil bevare den naturlige rytmen og menstruasjonssyklusen din

Hormonelle prevensjonsmidler roter med kroppens normale hormonelle funksjoner, og dette tærer på kvinners systemer. Det kan føre til alt fra humørsvingninger til vektøkning. Hormonelle prevensjonsmidler pumper overflødig syntetisk østrogen eller progesteron ut i kroppen din, reduserer funksjon av levere og galleblæren. Når disse organene blir stresset, skaper kroppen din gallestein, forårsaker kvalme, hodepine, smerter, irritabilitet, blodpropp, og (ironisk nok) drastisk reduserer sexlysten.

De beste alternativene til hormonell prevensjon

Mange kvinner slutter med p-piller og velger å lytte til kroppen sin fordi de opplever store ubehag med p-piller og annen hormonell prevensjon. Vi har her tatt for oss de to mest brukte hormonfrie alternativene, og du kan lese mer om dem under.

Ladycomp
LadycompLadycomp er et trygt, hormonfritt, og naturlig prevensjonsmiddel uten bivirkninger. Den finner din eggløsning med 99,3% sikkerhet og varsler deg om de dagene du er fruktbar, og kan bli gravid. Du måler temperaturen i munnen hver morgen når du våkner, og får direkte en fruktbarhets prognose som du kan stole på. Med Ladycomp får du en avansert statistikk og full oversikt over din menstruasjonssyklus til en hver tid. Les mer om Ladycomp

Pearly hormonfri prevensjon
Pearly hormonfri prevensjonPearly er et sikkert, hormonfritt og naturlig prevensjonsmiddel helt uten bivirkninger. Pearly er en liten og lett computer som og gjør det vesentlige. Den viser grønt symbol på sikre dager, rødt symbol på usikre, og blinker mot rødt når eggløsning kan forventes. Sikkerheten ved Pearly prevensjon er 99,3%. Pearly teller dagene i syklusen fra første dag i menstruasjonen. En eventuell graviditet vises ved at rødt-gult-grønt markeres samtidig, vanligvis 18-20 dager etter eggløsning. Les mer om Pearly