PFC Computer

Når du bruker PFC Computer, slipper du bivirkningene som kan komme av hormonell prevensjon. En PFC viser deg de sikre og usikre dagene i hver syklus. En PFC måler kroppstemperaturen for å finne ut hvilke dager du er fruktbar, som er bare noen få dager pr menstruasjonssyklus. Under ufruktbare dager kreves ingen ekstra beskyttelse da man er naturlig beskyttet. Under fruktbare dager kan man velge a avstå fra samleie eller bruke ekstra beskyttelse som kondom eller pessar.
 

PFC – vitenskapelig grunnlag

Kvinnen er bare fruktbar i løpet av de dagene under eggløsning og eggløsningen skjer bare én gang i hver menstruasjonssyklus . Eggløsningsdagene kan variere fra måned til måned. Sæd kan overleve mellom tre til fem dager i kroppen. Derfor kan en kvinne bli gravid i opp til seks dager pr menstruasjonssyklus. I løpet av menstruasjonssyklus varierer hormonnivået i kroppen, noe som påvirker hvilekroppstemperaturen, kjent som basal temperatur. Basal temperatur følger en unik kurve for hver kvinne, og temperaturen heves til dels i forbindelse med eggløsning med opp til 0,5 grader Celsius. Før eggløsning hvis du er i den såkalte lav fase etter eggløsning og forblir forhøyet kroppstemperatur for en ytterligere periode fram til neste menstruasjon, som oppsummerer den høye fase.

Ved å måle basal temperatur, temperaturen kurve kartlagt og dermed hvilke dager som er fruktbar. En temperatur basert på datamaskinen lærer brukerens temperaturkurve og sammenligne det med vitenskapelige retningslinjer og tidligere lagrede eksempel sykluser. Gjennom en evaluering program Brukeren kan da få en pålitelig person prognose av deres fruktbarhet de kommende dagene.
 

PFC Computer sikkerhet

En PFC Computer har et sikkerhetsnivå pa lik linje som hormonelle prevensjonsmidler. Dette oppnås ved at den har en avansert utredningsprogram som evaluerer brukeren, måler temperaturverdiene, og lærer kvinnens individuelle temperaturkurve. PFC Computerne som Pearly og Lady-Comp har en klinisk testet Pearl Index på 0,7 som tilsvarer en sikkerhet for 99,3%.

Hvilken PFC Computer skal jeg velge?

PFC Computer – BabyComp
PFC-BabycompMed BabyComp får du all den informasjon du trenger samt full oversikt over syklusen din. Du har mulighet til å bli kjent med syklusen på en trygg måte.

BabyCompen har flest funksjoner av de tre PFCene og er spesielt praktisk når du planlegger graviditet. Den har innebygget batteri som lades ved behov. Tallene i displayet lyser, noe som gjør den praktisk som nattklokke. Rund, Ø 12 cm, høyde 3 cm, vekt 200g

Brukeruttalelse av BabyComp
Vi ville planlegge barn etter en spontanabort. Etter et år uten resultat, kjøpte vi en Babycomp i august, allerede i desember ble jeg gravid. Jeg snakket med en veldig god kundebehandler som veiledet meg svært bra. Jeg har bare positive ting å si om produkt og service”. Anja Selina L.F. Buskerud

Les mer om BabyComp

PFC Computer – Pearly

Pearly FertilitetsmonitorPearly er liten og kompakt og lett å ta med seg. Pearly gjør det vesentlige, den viser sikre (grønne) og usikre (røde) dager, teller dagene i syklusen, gir prognose for eggløsning og bekrefter graviditet. Batteriet må skiftes når det kommer melding om det etter 2-4 års buk.

Pearly sendes da PFC Nordic pr post som returnerer omgående. Pris for batteriskift inklusiver softwareupdate og datautskrift er kr 345,-. Eliptisk, 4 x 8 cm, 1.5 cm tykk, vekt 80g

Les mer om Pearly

PFC Computer – LadyComp

Ladycomp Fertilitets monitorLadyComp har samme grunnleggende funskjoner som Pearly og BabyComp: Grønt lys på sikre dager og rødt lys på fruktbare dager. Ladycomp teller dagene i syklusen løpende og markerer eggløsning i hver syklus når rødt lys blinker og eventuell graviditet når rødt-gult-grønt lyser samtidig.

LadyComp er en mellomting mellom BabyComp og Pearly. Du får mer syklusinformasjon i LadyCompen enn ved Pearly, og også LadyCompen fungerer som nattklokke. Ved behov kan LadyCompen enkelt oppgraderes til en BabyComp. Rund, Ø 12 cm, høyde 3 cm, vekt 200g

Les mer om Ladycomp

Andre hormonfrie prevensjonsmidler
Kobberspiral
Kondom
Pessar
NFP – Naturlig Familieplanlegging