GyneFix Hormonfri Kobberspiral

Gynefix er en hormonfri kobberspiralsom verken øker blødningsmengde eller gir mer smertefulle menstruasjoner. Denne nye spiralen er festes i livmoren med en liten hake. På tråden er det små kobberbiter som har en samlet overflate på 200 mm2.

GyneFix opptar svært liten plass i livmoren i motsetning til T-spiralene. Dette kan være en av forklaringene på hvorfor mensen ikke øker og at få må fjerne GyneFix. Sikkerheten er svært høy, gjennom 13.699 mens- sykler er sikkerheten > 99,5 % for ikke å bli gravid, dette er bedre enn p-piller.

GyneFix festes i livmoren i en trådknute

GyneFix Hormonfri Kobberspiral4 kopperelement henger i nylontråden og utfører den preventive effekten. GyneFix opptar svært liten plass i livmoren i motsetning til T-spiralene. Dette kan være en av forklaringene på hvorfor mensen ikke øker og at svært få må fjerne spiralen.

GyneFix – Hormonfri prevensjon i 5 år

Sikkerheten er testet gjennom 13699 sykler til å være mindre en graviditet pr. 200 kvinner i året. Etter 3 års bruk, er det færre enn 7 % som har måttet fjerne den.

Hvem kan bruke GyneFix?

GyneFix kan brukes av de aller fleste kvinner i fruktbar alder. Kun en unormalt stor livmor eller livmor med abnormiteter er ikke egnet. Kvinner med liten livmor og kvinner som ikke har født er dokumentert svært tilfredse. Etter fødsel bør det gå ca. 10 uker til innsetting GyneFix hormonfri kobberspiral.

GyneFix krever ultralyd ved innsetting

I praksis vil det være gynekologer som setter inn Gynefix. Contrel – utvikler av GyneFix og Navamedic sertifiserer og godkjenner innsettere.

GyneFix Pris

Prisen på GyneFix er for tiden kr. 1000,- inkl. moms. Legehonorar kommer i tillegg, og vil avhenge om det er en privat eller offentlig praksis. Private gynekologer trenger ikke henvisning fra allmennlege.